Pressmeddelande

TCECUR etablerar bolag i Norge – Tar nya affärer om 7 MNOK

04 October, 2022 kl 16:00 CET Regulatory

Snabbväxande börsnoterade säkerhetskoncernen TCECURs dotterbolag Access World Technic AB (AWT) startar bolag i Norge. I samband med etableringen erhåller AWT nya order till ett värde på drygt 7 miljoner norska kronor från en av världens ledande amerikanska biltillverkare. Beställningen avser leverans och installation av fysiska säkerhetssystem i servicecenter och showrooms i Sverige, Norge och Finland.

AWT erbjuder globala tjänster, installationer, support och expertis på den mest avancerade säkerhetsplattformarna i världen och har redan i dag flera av världens starkaste globala varumärken som kunder. Etableringen sker i Oslo och verksamheten öppnar under fjärde kvartalet, 2022.
 
”TCECURs strategi är att expandera globalt i världen tillsammans med våra kunder, något som är naturligt när vi jobbar tillsammans med flera starka globala varumärken och som begränsar behovet av kostsamma investeringar för att växa internationellt”, säger Klas Zetterman, vd och koncernchef på TCECUR, och fortsätter: ”Etableringen i Norge är ett naturligt och viktigt steg i AWT:s globala strategi och tillväxtplan som handlar om att vara säkerhetsleverantör åt ledande internationella företag. Vi stärker vårt erbjudande i Norden för både nya och befintliga kunder inom koncernen, och tar därmed ett stort steg in på den norska säkerhetsmarknaden.”

 
"Nu utökar vi vår nordiska närvaro, stärker leveranskapaciteten lokalt och därmed den fortsatta tillväxten på den nordiska säkerhetsmarknaden. Norden har alltid varit en viktig marknad för AWT, och vi har fått en flygande start i och med avtal med globala kunder,” säger Per Lindstrand vd på AWT.

 
AWT, grundat 1993, erbjuder produkter och tjänster för integrerade säkerhetssystem. Bolaget har lång erfarenhet av att erbjuda avancerade lösningar för bl.a. kärnkraftverk, investmentbanker, försäkringsbolag och andra stora anläggningar. Fokus ligger på Honeywellsystem (Pro-Watch, Galaxy), Tyco Software House-system (CCURE), Gallagher, Genetec, OpenPath, Advancis (WinGuard), samt biometriska säkerhetssystem och skräddarsydda lösningar.

 
Börsnoterade TCECUR är en snabbväxande entreprenörsdriven säkerhetskoncern där helhetslösningar för trygga medborgare och samhälle står i fokus. För ge kunderna bästa möjliga skydd levereras hållbara och smarta digitala lösningar genom att beprövad teknik kombineras med kundanpassad design och programvaruutveckling. TCECUR består i dag av tio dotterbolag, som är ledande inom sina nischer på den svenska marknaden, har en framträdande position i Norden samt en stark internationell tillväxt.

För ytterligare information, kontakta:
Klas Zetterman, VD och koncernchef TCECUR
+46 73 983 04 02

klas@tcecur.se
https://tcecur.com  
 
Per Lindstrand, VD
+46 70 646 59 31
per@awt.com
https://www.awt.com

Denna information är sådan information som TCECUR Sweden AB (publ). är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 4 oktober 2022 kl. 16:00 CET.  

Dokument och länkar

Ladda ner: Release