Access World Technic

AWT

Geografisk försäljning 50% utanför Sverige
Fokusområde Säkerhetslösningar för globala bolag
Webbsida https://awt.com/

Per Lindstrand

 

Per Lindstrand

Verkställande direktör

”På Access World Technic fokuserar vi på att vara professionella och noggranna i vårt arbete, samtidigt som vi lägger stor vikt vid att vara flexibla när det gäller arbetstid, resor och projekt. Allt för att på bästa möjliga sätt anpassa oss till våra kunders unika behov i en internationell miljö med omfattande säkerhetskrav. För att lyckas med detta särskiljer vi oss från våra konkurrenter genom att vara bäst på det vi gör, vara tydliga och duktiga på att kommunicera, samt kunna fatta snabba beslut i en bransch där långa beslutsvägar snarare är regel än undantag.”

– VD Per Lindstrand

Verksamhet

  • Globala säkerhetssystem, integrerat med passersystem, larm och kameraövervakning, kopplat till internationella kunders globala säkerhetskontrollrum / GSOC (“Global Security Operation Center”)
  • Passersystem – Enterpriselösningar med avancerad teknik, biometri, molntjänster och virtuella passerkort i mobilen
  • Larmsystem – Stora integrerade system med avancerade sensorer för inbrottsskydd, uppkopplade till larmcentraler med möjlighet till förebyggande åtgärder och kameraverifikation av larm
  • Kameraövervakning – Högupplösta övervakningskameror med avancerad videoanalys av både ljud och bild, med uppkoppling till kontrollrum för omgående hantering av kameralarm
  • Besökshanteringsystem – Hantering av integrerade och molnbaserade besökshanteringsystem samt porttelefoni. Utskrift samt programmering av smarta passerkort för lagring av biometrisk data samt identifiering av personal och besökare

Historia och verksamhet

Access World Technic grundades 1993, och har sedan starten varit integratör för Honeywell, och experter på Honeywells system Pro-Watch, MaxPro, Galaxy och WinPak, samt leverantör av passersystemet på Oskarshamns kärnkraftverk. När Access World Technic fick nya ägare 2012 ökade man fokus på relationen med Honeywell och 2017 nåddes högsta status som Platinumcertifierad integratör för Honeywell. 2015 blev Access World Technic även certifierad integratör för Tyco Software House (CCURE), vilket har skapat många affärsmöjligheter, och utgör idag en stor del av Access World Technics verksamhet.

Access World Technic är inne i en väldigt expansiv fas, under de senaste åren har antal kunder ökat markant och under 2017 mer än dubblerades både omsättning, antal kunder och personal.

Marknad

Access World Technic arbetar med passersystem, larm och kameraövervakning med fokus på globala, avancerade säkerhetssystem för stora multinationella kunder så som Johnson & Johnson, Citibank, GoPro m.fl. Företaget är certifierat för de två främsta globala säkerhetssystemen i världen och utför installationer, service och systemintegrationer runt om i hela Europa. Framtiden ser ljus ut, och planer på att utöka den lokala närvaron i strategiska städer i har påbörjats.

Leverantörer

Milestone
Tyco Security Products
Axis Communications
American Dynamics
HID
Honeywell
Software House

Kunder

Citibank
OKG
Keppel Data Centres
Johnson & Johnson
GoPro